bemutatkozás

Mi az a Greativity és honnan jött a név?

A Greativity tulajdonképpen egy brand, mely az alábbi három dolgot foglalja magában: gasztroblog, lakásétterem, design. A logó is ezt a hármas dolgot tükrözi: egy G betű, mely egy háromszögből lett kifaragva. Elsődlegesen egy gasztroblogról van szó, melynek indulása a lakásétterem nyitásával lett egybekötve. A későbbiekben tervben van még egyedi grafikával ellátott termékek (póló, kötény, poháralátét, stb.) készítése is, azonban ez még várat magára.

A Greativity a kreativitás (creativity) és a gasztronómia (gastronomy) szavak keresztezéséből született mozaikszó (az, hogy a “great” szó is közbeékelődött, csupán a merő véletlen műve). A névválasztás azonban nem véletlen, hiszen a blog két alappillére a kreativitás és a gasztronómia, a kulináris élvezeteket igyekszik összefonni a designnal, művészettel, kultúrával, alkotással.

Blog

A blogon található ételeket gyakran különböző művészeti alkotások, vagy akár személyek ihletik. Egy recept megalkotására ösztönözhet akár egy zene, egy festmény, egy festőművész, vagy akár egy művészeti irányzat. A blog célja elsősorban a művészet ihlette gasztronómia megjelenítése a tányéron.

Elgondolkodtatok már azon, hogy például a kedvenc zeneszámotok milyen étel lenne? Vagy mit szólnátok egy festmény inspirálta finomsághoz? Milyen szürreális receptet ihletne Salvador Dalí? És ha Örkény kiadott volna egy groteszk „Egyperces receptek” című szakácskönyvet?

Emellett természetesen megtalálhatóak lesznek hétköznapi receptek is, valamint helyzetjelentések, ajánlások különböző kulturális és gasztronómiai eseményekről, rendezvényekről.

Lakásétterem

A belvárosban található, ízlésesen kialakított lakásétteremben többek között meg lehet majd kóstolni a blogon közzétett ételeket is. A  YUMMBER nevezetű alkalmazáson keresztül tudtok majd bejelentkezni, melyet letölthettek a mobilotokra, vagy itt is regisztrálhattok a neten. Részletek a lakásétterem menüpont alatt.

Rólam

Szilárd Dávidvéglegeskicsi

Már kölyökkorom óta foglalkoztat és a szenvedélyem a gasztronómia, olyan 12-13 éves lehettem, amikor először fakanalat ragadtam a konyhában, hogy kreáljak valamit. Kísérletező típus, szeretek új, egyedi, kreatív dolgokat alkotni, nem szeretek más receptjeiből dolgozni, inkább a saját magam útját járom a gasztronómia terén is, és én alkotom meg a saját recepteket.  Mindig is több minden foglalkoztatott és érdekelt egyszerre, a konyha mellett pl. a design, kultúra, grafika, street-art, és még sorolhatnám. Eleinte a barátaim gasztroblogjain vendégposztoskodtam időnként, aztán 2015 nyarán pattant ki a fejemből az ötlet, hogy saját blogot indítsak, melyen a gasztronómiát párosíthatnám a művészetekkel, és ennek a házasságnak a gyermekeként született a Greativity…

szilard.david91@gmail.com